CV

Olen Pekka Saarela ja kirjoitan näille sivuille ajatuksiani. Asun Turun Martinmäen kaupunginosassa. Koulutukseni on peruskoulun erikoistunut luokanopettaja. Nyt 69-vuotiaana työura on jo takana. Viimeiset työvuodet toimin opettajien luottamusmiehenä Turussa.
Turku on hyvä paikka elää, asua ja tehdä työtä. Haluan toimillani olla edistämässä kaupungin ja kanssaihmisten menestystä. Seurakuntien toiminnalla on tärkeä osa kotikaupungissani. Turku voi olla paras kaupunki sen kaiken ikäisille asukkaille.

Nykyisiä luottamustoimiani:

Turun Kansallisseuran hallituksen jäsen
Museoalus Sigynin säätiön hallituksen jäsen
Oriniemen ulkoilualuesäätiön valtuuskunnan jäsen
Turun Seudun Osuuspankin edustajiston jäsen

Martinseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen 2007 –

Harrastuksiani:
Meripartiolippukunta Lätynkääntäjien perustajajäsen
Lätynkääntäjien tyki ry:n jäsen
Mieskuoro Laulun Ystävien jäsen
SULASOL:n piirihallituksen jäsen
Collegium Heraldicum Fennicumin jäsen
Partioheraldikot ry:n jäsen
Johanneksenritarikunnan suurmestari

Mieskuoro Laulun Ystävät, yhdistyksen puheenjohtajuus 2010 – 2012, laulajana 1. tenori. Nyt olen LY:n saattopalvelun vahvistetun kvartetin laulunjohtaja ja usein näissä yhteyksissä esitän soolonumeroita.
Sävellän, sanoitan ja suomennan musiikkia. Joskus tapaat minut laulukeikalla LY:n muiden laulajien kanssa tai yksin, mies ja kitara -keikalla.
Moni muistaa pitkän urani partiojohtajana. Aloitin lapsena partioinnin Tornikotkissa. Opiskeluvuosina olin auttamassa Auran Tähti Poikien kolkkajohtajia. Olin vuonna 1977 perustamassa meripartiolippukunta Lätynkääntäjiä ja olin sen ensimmäinen lippukunnanjohtaja. Olen ollut hallitus- ja koulutustehtävissä partiotoiminnan kaikilla tasoilla. Merkittävin partiotehtäväni oli vuonna 1996 toteutunut, viime vuosisadan suurin suomalainen partioleiri LOISTO. Leiriin Hangossa osallistui noin 15000 partiolaista ja tuo projekti kesti lähes neljä vuotta. Nykyään tuen omien lasten ja lastenlasten partioharrastusta. Partio on antanut minulle elinikäisiä, hyviä ystäviä. Veneilyn perusopit on myös saatu partion kautta. Suomen Partiolaiset-Finlands Scouter myönsi  minulle v. 1997 arvostetuimman Hopeasusi-ansiomerkin n:o 84 kiitoksena merkittävistä partioansioista.
Tiesitkö että harrastan heraldiikkaa. Se tarkoittaa vaakunoiden, lippujen ja muiden tunnusten suunnittelua. Harrastus alkoi Partioheraldikot ry:n kurssilta. Yli kymmenen vuotta toimin tuonkin yhdistyksen puheenjohtajana. Tulloin tuotin v. 2000 kirjan Heraldiikka ja historia. Minut on kutsuttu Suomen Heraldisen Seuran ja Collegium Heraldicum Fennicumin jäseniksi.
Pyhän Johanneksen ritarikuntaan olen kuulunut vuodesta 1988 alkaen. Viimeiset kymmenen vuotta olin Itämeren alueen suurpriori. Nyt toimin HOSJKH:n suurmestarin tehtävässä. Ritarikunta toimii myös Kanadassa ja USA:ssa. Tavoitteenamme on nuorison syrjäytyneisyyden ehkäisy ja huumeiden vastaisen toiminnan tukeminen. Tukea on annettu vuosittain 1996 alkaen kohteisiin Turussa. Lahjoituksia annetaan myös Helsingissä ja muutamia on osoitettu ulkomaisiin tarpeisiin.
Liikuntaa minulle ovat sulkapallo sekä voimistelu maineikkaassa Aarnen tallissa. Polkupyörä on minulle mieluisa hyötyliikuntaväline. Sauvakävely ja hiihto täydentävät hapensaantipuolta. Aikaisemmin valmensin Turun Sulan junioreita ja olen sulkapallon C-valmentaja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: