BP sanoi

Aloitan kokoamaan partioliikkeen perustajan Sir Robert Baden Powellin ajatuksia.
Entisellä brittikenraalilla oli tavoitteena rakentaa rauha maailmaan kouluttamalla kaikkien maiden ja uskontojen nuoret partiomenetelmän avulla ymmärtämään toinen toistaan.
Kirjoituksia luettavaksesi kokoaa Zorro

LOPULLINEN PÄÄMÄÄRÄ
Itsekkyyden rajoittaminen ja lähimmäisen rakkauden ja palveluhalun kehittäminen tuovat mukanaan täydellisen muutoksen ja todellisen uskon lämmön yksilön sydämeen. Se tekee hänestä uuden ihmisen. Hänen kysymyksensä ei enää ole: ”Mitä minä voin saada?” vaan ”Mitä minä voin antaa?” Olkoon pojan uskonto mikä tahansa, hän on uskontonsa perusteet tajunnut. Tuntiessaan ne ja niitä harjoitettuaan hänestä tulee avarakatseinen, ystävällinen ja myötämielin lähimmäisiinsä suhtautuva ihminen. ( #1. )

RELIGION
No man is much good unless he believes in God and obeys His laws. So every Scout should have a religion.
(#4. /Scouting for Boys, 1946 Word Brotherhood edition)

Religion seems a very simple thing:
1st. Love and serve God,
2nd. serve your neighbour.
(#4. / Scouting for Boys, 1946 Word Brotherhood edition)

USKONTO ON ONNELLISUUDEN PERUSEHTO
Jos todellakin aiot menestyä maailmassa s.o. tulla onnelliseksi, ei sinun ainoastaan pidä välttää joutumasta jumalattomien joukkoon, vaan sinun pitää hankkia elämällesi uskonnollinen pohja…
… Uskonnolla tarkoitetaan lyhyesti seuraavaa: Ensiksi: käsittämistä kuka ja mitä Jumala on. Toiseksi: Hänen lahjoittamansa elämän mahdollisimman hyödyllistä käyttämistä ja kaiken sen tekemistä, mitä Hän vaatii meiltä. Tämä tarkoittaa pääasiassa sitä, että on toimittava muiden hyväksi. ( #2. )

LUONNONKIRJA
Koraanissa sanotaan: ”Etkö näe, että kaikki taivaassa ja maassa palvelee Jumalaa: aurinko, kuu, tähdet ja vuoret, puut, pedot, ja monet ihmiset?” Toivottavasti minua ei ymmärretä väärin. En suosittele luonnonkirjan tutkimista minkäänlaiseksi uskonnon vastikkeeksi, vaan keinoksi uskon saavuttamiseen.
( #2. )

LÄHDEKIRJOJA
#1.Ohjeita Partiojohtajille (Partiokirja, Aurasen kirjapaino, 1968)
#2.Tie Onneen (Partiokirja, WSOY 1985)
#3.Rovering to Succes (London: Herbert Jenkings 1922/1957)
#4.Footsteps of the Founder. Writings of Lord Robert Baden-Powell (Editrice Ancora, Milano, Italia 1981/1984)
#5.BP’s Outlook. Selections from the Founder’s contributions to the Scouter from 1909-1941 (National Council, Boy Scouts of Canada 1979)
#6.Kari Rinta-Kahila: Baden-Powell of Gilwell, (Helsingin Partiopoikapiirin kannatusyhdistys ry, Gummerus, 1988)

Mainokset

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: