Liikkujan Kupittaa

Keskiviikko ja aurinkoinen pakkasaamu. Olen matkalla Kupittaan urheiluhalliin. Aarnen Talli kokosi tänäänkin jokaviikkoiseen liikuntatuokioonsa suuren seniori-ikäisten miesten joukon. Tänään koolla tasan 430 miestä. Tallin toiminnan aloitti Aarne Haahtela vuonna 1972. Toiminta on tarkoitettu 60 vuotta täyttäneille turkulaisille miehille. Listoilla lienee yli 600 nimeä.

Miesten saapuessa yhdeksän aikoihin, urheilulukiolaiset lopettelevat aamujumppansa. Alkaa valinnainen valmistautuminen: lenkkeilyä radan ympäri tai venyttelyä tai kuntosaliharjoittelua tai suosittua laitesoutamista. Ensimmäinen ryhmävoimistelu kerää koko keskilattian täyteen voimistelijoita. Sitten tauko tiedotuksille ja merkkipäiväonnitteluille. Taas yksi uusi mies liittyi joukkoon. Alkaa juoksu/kävely tasoryhmissä kunnon mukaan. Puolen tunnin jälkeen seuraa puoli tuntia ohjattua, monipuolista jumppaa. Yksi ryhmistä käyttää vuorollaan voimistelusauvaa. Yhdentoista ajoissa ryhmä kerrallaan siirtyy pukuhuoneisiin ja saunoihin. Hetken aikaa tuntuu vähän ahtaalta. Kaiken tuon jumpan ohessa on tärkeää myös seurustelu rupatellen tuttujen kaverien kanssa. Ruumiin ja hengen virkistys täällä on taattu.

Palailen puiston läpi kotiin. Luistelumato, rata vapaaluistelulle on täynnä luistelusta ja auringosta nauttivia. Suomen vanhin maauimala odottaa jo ensi kesää lumipuvussaan. Lasten seikkailupuistossa on kaiken vuotta nuorempaa väkeä liikkeellä. Kesän koittaessa Seikkis on lapsiperheiden suurimpia suosikkikohteita Turussa. Olenhan minäkin ollut siellä usein lastenlasteni kanssa. Kaikkea muutakin Kupittaa tarjoaa liikkujalle ja lisää mahdollisuuksia on jo rakenteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: