Onnea anopille

Anoppini Maire täytti helmikuun lopussa 93 vuotta. Talvilomien vuoksi aivan kaikki jälkeläiset eivät tänä vuonna olleet päivää juhlimassa, yleensä tupa on ollut täynnä.
Maire on tyytyväinen oloonsa. Hän asuu omassa pienessä asunnossaan ja eläke riittää kattamaan välttämättömät kulut. SoTe-uudistus tuo tuskin mitään oleellista parannusta hänen elämäänsä. Joka päivä hoitaja käy annostelemassa hänen päivittäisen lääkityksensä. Ruokapalvelu toimittaa säännöllisin väliajoin kotiin maukkaat ateriat. Annokset riittäisivät työssäkäyvällekin ja onhan mukana aina pieni jälkiruokakin. Hiljattain Turun kaupunki kilpailutti aterioiden kuljetuksen. Aterian hinta laski! Tietenkin omat käyvät säännöllisesti tervehtimässä rakasta isoäitiä. Aivan kaikki ei enää suju ilman pientä puuttumista. Pankkiasiat ja laskut hoidetaan tyttären toimesta. Palvelujen muutoksista pitää myös soitella.
Intervallijaksot Mäntymäen vanhainkotiin Mairella on ollut mahdollisuus viettää viikon tai kahden viikon kuntoutusjaksoja. Anoppi on viihtynyt joka kerta jaksoistaan ja palannut selvästi virkistyneenä taas omaan kotiin. Säännöllinen ruokailu, ystävällinen henkilökunta, oma huone ja viihtyisät yhteistilat ovat Mäntymäen vahvuuksia. Vanhuksille järjestetään ohjelmaa ja ulkoilemaankin saattajan mukana pääsee, jos sää sen sallii. Ystävälliset tervetulotoivotukset saapuessa ja iloiset vilkutukset lähtiessä henkilökunnalta tuntuvat saattajistakin mukavalta.
Vanhuuden päivät Turussa eivät ole ollenkaan hassummalla mallilla. Valituksia joskus mediassa näkee. Me emme valita. Maire-anopin asiat ovat hyvin. Kiitos Turun järjestelyjen ja mukavan henkilökunnan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: