Mieskuoro kohtaa runon

Mieskuoro Laulun Ystävät tulkitsee 100-vuotisjuhlakonsertissaan jousikvartetin ja oboen säestämänä kolme runoa Jenni Haukion runokokoelmasta ”Sinä kuulet sen soiton”. Runot valitsi ja niihin sävelmuodon loi Timo Lehtovaara. Odotamme innolla lauantain kantaesitystä. Kuoro on ahkeroinut Juha Järvisen johdolla kauan ja hartaasti. Säveltäjäkin on ollut mukana ja tuntuu varsin tyytyväiseltä. Miehet ovat herkistyneet runojen tekstin mukaisesti kevään heräämiseen. Runot kuuluvat kokoelman osaan ”Huhtikuu”.
Ensimmäinen runo vie ajatukset kauas ulkosaaristoon, sen karuun mutta kauniiseen maisemaan. Talven vallan murtuessa paljastuu luonnon kiertokulun merkkejä, eliöiden jäänteitä. Mutta kun jäät lähtevät, syntyy uusi kevät. Luonto herää ja niin mekin heräämme.
Toinen esityksemme runo on ”Huhtikuun” viimeinen. Nyt kevät kohisee voimallaan. Laakakatajat, haahkat, tyrnit, kalliot rahkasammaleineen ja meren loppumaton kohina. Ikiaikaiset kalliot tuovat mieleen elollisen luonnon rajallisuuden. Myös onnen hetki on rajallinen, vaikka se tuntuukin täydelliseltä.
Sävelteos päättyy rauhalliseen tunnelmaan aamuyön tunteina. Kevät on tuonut kaksi ihmistä yhteen. Öinen avaruus, hellä puhallus, hyräily. On huhtikuun aamu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: