LY:n juhlavuoden aloitusmessu

Sunnuntaina 21.9. Mieskuoro Laulun Ystävät osallistui messuun Mikaelinkirkossa. Osallistumalla yhdessä seurakunnan kanssa messuun vaalimme kuoron 100-vuotisia perinteitä. Nyt LY:n 100-vuotisjuhlavuosi on todella alkanut. Kuoron laulusalihan sijaitsee Mikaelin alueella ja siksi meillä on tämän seurakunnan kanssa vuosittaista yhteistyötä: Jouluaaton vesper, joulupäivänä jumalanpalvelus Suikkilan seurakuntakodissa ja meille tärkeä oma joulukonsertti.
Kirkkoherra valitsi sopivan sunnuntain ja se osui ajankohtaan, jolloin seurakunnalla on tapana viettää Merimieskirkon sunnuntaita. Tämä sattui meidän kannaltamme mukavasti, koska kuorolla on ollut harjoiteltavana merellistä ohjelmistoa juuri edellisenä laulukautena.
Laulun Ystävät olivat palvelutehtävässä, tietenkin esittämällä messuun sopivia merellisiä lauluja. ”Iloista antajaa Jumala rakastaa” oli osa lukemastani UT-tekstistä. Me laulunystävät kiitimme laulun lahjasta esiintymällä tyylikkäästi seurakuntalaisten iloksi. Alkumusiikkina oli Sibeliuksen ”Suur olet Herra”, vastausmusiikkina Palmgrenin ”Merenkulkijan kaipaus” ja vainajien muistoksi Kuulan ”Virta venhettä vie”, jota laulettaessa moni meistä ajatteli hiljan pois mennyttä laulajaveli Jaakkoa. Loppusoittona oli Beethovenin ” Jumalan kunnia luonnossa” Marko Hakanpään urkusäestyksellä. Juha ja Pekka olivat esitysten johtajina.
Kirkkokahvit seurakuntakodissa oli samalla Meren juhla, jossa LY:n vahvistettu kvartetti esitti kevyempää yleisön pyynnöstä. No niitähän kyllä löytyi: Poijat raitilla, Auringon lapset, Meremehe-laul ja Vanhan merimiehen kapakassa. Ja yleisö kyllä piti kuulemastaan.
PZS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: