Isänmaallinen viikko

Tällä viikolla Suomessa muisteltiin Jatkosodan päättymistä 70 vuotta sitten. Omat isovanhempani, vanhempani, enot, täti ja setä ovat nuo viisi raskasta vuotta kokeneet. Lisäksi maan jälleenrakentaminen oli heidän raskasta osaansa. Olemme menneille sukupolville äärettömän kiitollinen itsenäisestä Suomesta, jota meidän on nyt vuoro vaalia ja rakentaa.
Juhlallisuudet osaltani osuivat kahtaalle Turun ympäristöön. Viime sunnuntaina sain osallistua sotaveteraanien yhteiseen kirkkopyhään Oripäässä. Juhlamessu ja sitä seuraava juhla olivat koskettavia. Lienevätkö olleet viimeiset laatuaan sillä veteraanien iltahuudot lisääntyvät päivä päivältä.
Toinen hetki oli Auran sankarihaudoilla. Kello 11 syyskuun 4. päivänä laskettiin seppeleet sankarivainajille sekä Karjalaan jääneille. Olin sijaisena Kirkonkulman koululla, jonka väki kokonaisuudessaan osallistui tapahtumaan. Kirkkoherra Äärelä suuntasi puheensa pääosin lapsille. Hän toivoi heidän muistavan aikaisempia sukupolvia ja heidän uhrauksiaan Suomen vapauden puolesta. Lapset käyttäytyivat juhlassa hienosti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: