Pyöräteitä pyöräilijöille

Turussa on melko helppoa liikkua polkupyörällä. Täytyy kuitenkin tietää pyöräteiden reitit, koska liikkuminen muilla kaduilla on vilkkaan liikenteen vuoksi riskialtista. Aion kuitenkin jatkaa aktiivista pyöräilyä kunnes talvi koittaa. Urheimmat pyöräilevät talvellakin, mutta he vaihtavat pyöriinsä talvirenkaat, toivon niin.
Polkupyöräilyn suosion kasvaessa liikennesuunnittelu jää helposti jälkeen. Näin on huomattu esim. Kauppiaskadulla elokuvakeskuksen lähistöllä. Tilaa pyörien pysäköintiin ei ole riittävästi. Kaupunki on luvannut korjata tilanteen.
Pyöräilijät ovat olleet itse aktiivisia saadakseen lisää pyöräteitä. Syyskuisena tiistaina melkoinen joukko pyöräkansaa ajeli Humalistonkatua edestakaisin ilmaisten kadulle tarvittavan nykyiselle pyörätielle jatkoa aina rautatieasemalle asti. Kaikki voivat nähdä, että tilaa tuolle pyörätielle on, joten se rakennettakoon. Turvallisuutta tuolla tempauksella haluttiin edistää. Siksi ihmettelin sitä, miksi suurin osa noista pyöräilijöistä ajoi ilman pyöräilykypärää. Itsekin pitäisi tehdä osansa turvallisuutensa eteen.
Toimittaja Henkka Hyppönen ajeli keväällä Turussa ja raportoi, että suuri osa turkulaisista pyöräilee ilman kypärää. Itse olen kypärää käyttänyt jo vuosia, kolmas menossa.
Pakko on kertoa tapauksesta perhepiirissä. Poikani kaatui hiljattain polkupyörällä. Kova vauhti ja yllätys tienpinnassa. Tuloksena oli: Murtuma tuli vain käteen, ei kalloon. Vasenta kättä kuntoutetaan ja uusi pyöräilykypärä piti hankkia, koska entinen halkesi. Kypärät ovat kohtuuhintaisia.
Polkupyöräily pitää yllä hyvää kuntoa ja ilman puhtautta. Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: