Partio hauska harrastus

Partio on Turussa hyvin tunnettu ja suosittu harrastus. Partiossa on toimintaa kaiken ikäisille. Se on sen ainutlaatuisuus verrattuna moneen muuhun harrastukseen. Monelle partio on koko perheen harrastus. Niin myös meille ja lapsilleni perheineen. Nuoremman tyttäreni yksivuotiaat kaksoset ovat jo olleet ensimmäisellä partioleirillä vanhempiensa mukana. Oma pitkä partiojohtajaurani on jo takana, vaikka kutsu avuksi käykin vielä aika ajoin lapsilta tai ystäviltä.
Partiolaisille on ominaista luvattujen tehtävien tunnollinen täyttäminen. Luottamus toinen toisiinsa saa aikaiseksi suuriakin tapahtumia. Itse johdin 1996 toistaiseksi suurimman suomalaisen partioleirin nimeltään Loisto. Kaikki suunnittelu ja toteutus vaativat yli kolmen vuoden suunnittelun ja satojen partiojohtajien vapaaehtoispanoksen. Kaiken huipuksi, jokainen meistä maksoi oman leirimaksunsa.

Viikonvaihde 6.-9.9.2012 toi Turkuun Maailman partiosäätiön kokoukseen noin sata partiotyön tukijaa kaikkialta maailmasta. Maailman partiosäätiön tuella mahdollistetaan partion harrastaminen myös maailman köyhimmissä maissa. Säätiön kokouksen seminaarin aiheena oli johtajuus. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa on säätiön kunniapuheenjohtaja. Hän lausunnoissaan ylisti partiota ja sen johtamisjärjestelmää. Partiossa nuoret saavat vastuuta jo varhain ja voivat kehittyä johtamisen taidoissa.
Kaikista ei partiossakaan voi tulla johtajia. Tärkeämpää toiminnassa on sen nuorten keskinäisen ystävyyden ja samalla turvaverkon muodostuminen. Partio ehkäisee tehokkaasti syrjäytymistä. Toiminta sisältää monia asioita, joista on hyötyä myöhemminkin elämässä. Partio on keksinyt menetelmän joka sata vuotta sitten lähti nuorten itsensä aloittamana sir Robert Baden Powellin ideoiden pohjalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: